Tämä blogi kertoo Laurea-ammattikorkeakoulun Pumppu-osahankkeessa toteutetuista hyvinvointia edistävistä minipilotteista sekä tapahtumista.

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Hangon itsehoitopiste


Itsehoitopisteen kehittäminen kuului osana sairaanhoitajaopintojen ammattitaitoa syventäviin opintoihin. Yhteistyö Hangon terveyskeskuksen kanssa alkoi palaverissa 12.2.2014, jossa keskusteltiin mitä itsehoitopisteeltä haluttiin.

Terveyskeskuksessa oli jo itsehoitopiste, jota lähdimme päivittämään paremmin asiakkaita palvelevaksi. Aikaisemmin siellä oli mahdollisuus vain verenpaineen mittaamiseen. Itsehoitopisteeseen toivottiin materiaalia niin mielenterveys ja päihde asioista kuin sydän- ja verenkiertosairauksista, diabeteksesta ja tuki- ja liikuntaelin sairauksista. 

Itsehoitopiste ennen

Olimme yhteydessä eri liittoihin, joista tilasimme materiaalia pisteelle, mielenterveyspuoleen suuntautuneet opiskelijat hankkivat mtt- ja päihdepuolen materiaalit, joista valitsimme itsehoitopisteelle parhaiten sopivat materiaalit.

Päivitetyllä itsehoitopisteellä on mahdollista mitata verenpainetta, lisäksi pisteelle hankittiin puntari ja mittanauha vyötärönympäryksen mittaamiseksi. Tavarat saimme Hangon terveyskeskuksesta.
Ite-pisteellä on testejä suolan ja rasvojen käytöstä, diabeteksesta, alkoholin käytöstä sekä mielialan testaamiseksi. Materiaalia on liittyen verenpaineeseen, tuki- ja liikuntaelin sairauksiin, diabetekseen ja mielenterveys- ja päihdeasioihin. Käytimme hyväksi aikaisempiin itsehoitopisteisiin tuotettua materiaalia. Ite-pisteen seinillä on julisteita liittyen terveelliseen ravitsemukseen, ohjeita verenpaineet ja bmi:n laskemiseen sekä vyötärönympäryksen mittaamiseen.

Itsehoitopiste nyt
 
Pisteen avajaiset olivat 13.5.2014. Avajaisissa oli paikalla lehdistöä. Päivitetyllä itsehoitopisteellä kävi kymmenkunta asiakasta, lisäksi terveyskeskuksen henkilökunta oli kiinnostuneita päivitetyn pisteen sisällöstä.

Teksti: sairaanhoitajaopiskelijat Suvi Kimari ja Katja Ahlstedt
Kuvat: Katja Ahlstedt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti